Video/ Njihuni me ‘Aligatorin’ helikopterin rus të sulmit

148

Në internet po shfaqet një video e helikopterëve rus në afërsi të qytetit sirian të El Karjatejna.

Në të duket edhe helikopteri rus “Ka-52 Alligator”, i cili ka dalë për herë të parë në veprim. Në video ju mund të shihni “Aligatorin” që shkatërron objektivat reaktive.

Hera e parë që një “Ka-52” është vërejtur në Siri ishte më 16 mars, edhe pse ka pasur të dhëna zyrtare rreth tyre dërguar atje.

Hilikopteri “Alligator Ka-52” është një modifikim i helikopterëve “Ka-50 Black Shark”.

Ai është përdorur për zbulimin dhe njohjen e objekteve të ndryshme, duke lëvizur dhe objektivat të palëvizshme, shkatërrimin e teknikave të blinduara, helikopterë dhe avion me shpejtësi të ulët.

https://youtu.be/cyVFhCC4GiM