Trofe dhe histori: Këto janë informacionet e plota për Feyenoordin, kundërshtarin e Dritës

219

Feyenoord Rotterdam është kundërshtari i sotëm i Dritës në UEFA Conference League.

Feyenoord është një nga klubet më të suksesshme në futbollin holandez, duke fituar 15 tituj Eredivisie, 13 Kupa KNVB dhe 4 Johan Cruyff Shields.

Në planin ndërkombëtar, ajo ka fituar një Kupë Evropiane, dy Kupa UEFA dhe një Kupë Ndërkontinentale. Klubi ka luajtur vazhdimisht në nivelin e lartë të sistemit holandez të futbollit.

Feyenoord njihet si një klub popullor me një mbështetje të madhe kombëtare dhe ndërkombëtare. Periudha e saj më e suksesshme ishte vitet 1960 dhe 1970, kur Coen Moulijn dhe Ove Kindvall e çuan klubin në gjashtë tituj kampioni, dy trofe evropianë dhe një Kupë Ndërkontinentale, duke u bërë kështu klubi i parë holandez në histori që fitoi si Kupën Evropiane ashtu edhe Kupën Ndërkontinentale.

Në shekullin e 21-të, Feyenoord festoi titullin e kampionit në 2017 dhe fitoi Kupën UEFA 2002 kundër Borussia Dortmund në stadiumin e tij në shtëpi.