Te gjithe fituesit e OSCAR-it sivjet

197

Filmi kosovar “Shok” nuk fitoi, por kreu mjaft pune te madhe.

Nderkaq te gjithe fituesit e Oscar-it sivjet jane ne vijim:

Lista e plotë:

Filmi më i mirë: Spotlight
Të nominuar: The Big Short, Bridge of Spies, Brooklyn, Mad Max: Fury Road, The Martian, The Revenant dhe Room

Aktori më i mirë: Leonardo DiCaprio (The Revenant)
Të nominuar: Bryan Cranston (Trumbo), Matt Damon (The Martian), Michael Fassbender (Steve Jobs) dhe Eddie Redmayne (The Danish Girl)

Aktorja më e mirë: Brie Larson (Room)
Të nominuara: Cate Blanchett (Carol), Jennifer Lawrence (Joy) Charlotte Rampling (45 Years) dhe Saoirse Ronan (Brooklyn)

Aktori më i mirë joprotagonist: Mark Rylance (Bridge of Spies)
Të nominuar: Christian Bale (The Big Short), Tom Hardy (The Revenant), Mark Ruffalo (Spotlight) dhe Sylvester Stallone (Creed)

Aktorja më e mirë joprotagoniste: Alicia Vikander (The Danish Girl)
Të nominuara: Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight), Rooney Mara (Carol), Rachel McAdams (Spotlight) dhe Kate Winslet (Steve Jobs)

Regjisori më i mirë: Alejandro Inarritu (The Revenant)
Të nominuar: Lenny Abrahamson (Room), Tom McCarthy (Spotlight), Adam McKay (The Big Short) dhe George Miller (Mad Max: Fury Road)

Skenari më i mirë: Spotlight
Të nominuar: Bridge of Spies, Ex Machina, Inside Out dhe Straight Outta Compton

Skenari më i mirë i përshtatur: The Big Short
Të nominuar: Brooklyn, Carol, The Martian dhe Room

Filmi më i mirë i animuar: Inside Out
Të nominuar: Anomalisa, Boy and the World, Shaun the Sheep Movie dhe When Marnie Was There

Filmi më i mirë i huaj: Son of Saul (Hungari)
Të nominuar: Embrace of the Serpent (Kolumbi), Mustang (France), Theeb (Jordani) dhe A War (Danimarkë)

Kinematografia më e mirë: The Revenant
Të nominuar: Carol, The Hateful Eight, Mad Max: Fury Road dhe Sicario

Kostumografia më e mirë: Mad Max: Fury Road
Të nominuar: Carol, Cinderella, The Danish Girl dhe The Revenant

Dokumentari më i mirë: Amy
Të nominuar: Cartel Land, The Look of Silence, What Happened, Miss Simone? dhe Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom

Montazhi më i mirë: Mad Max: Fury Road
Të nominuar: The Big Short, The Revenant, Spotlight dhe Star Wars: The Force Awakens

Filmi më i mirë i shkurtër: Stutterer
Të nominuar: Ave Maria, Day One, Everything Will Be Okay (Alles Wird Gut) dhe Shok

Kolona zanore më e mirë: Ennio Morricone (The Hateful Eight)
Të nominuar: Bridge of Spies, Carol, Sicario dhe Star Wars: The Force Awakens

Efektet vizuale: Ex Machina
Të nominuar: Mad Max: Fury Road, The Martian, The Revenant dhe Star Wars: The Force Awakens