Spice Girls, fenomeni anglez i muzikës pop

117

A ju kujtohet bendi Spice Girls? E patën tundur skenën muzikore për disa vjet rresht. Bendi anglez ishte themeluar më 1994 nga 5 vajza – Melanie Brown, Melanie Chisholm, Emma Bundon, Geri Halliëell dhe Viktoria Beckham.

Më 1996 ato lansuan singllin “Wannabe” i cili u bë i famshëm në 37 shtete dhe u quajt fenomen global. Sikur asnjë bend tjetër i femrave më herët, ato arritën të shisnin 30 milionë kopje të albumit të tyre të parë “Spice” dhe 20 milionë kopje të albumit vijues “Spiceëorld”.

Në total, Spice Girls kanë shitur mbi 80 milionë kopje të albumeve të tyre dhe janë bërë bendi i muzikës pop me më së shumti albume të shitura i të gjitha kohërave, dhe fenomeni më i madh anglez i muzikës që nga Beatlemania.

Shihni disa nga fotot e tyre më shprehëse gjatë karrierës.

spice gilrs4 spice gilrs5 spice girls1 spice girls2 spice girls3