Sot është dita botërore e punës sociale

140

Dita botërore e punës sociale po shënohet edhe në Kosovë tash e disa vite. E nisur nga Federata Ndërkombëtare e Punonjësve Social, kjo ditë festohet në mbarë botën përmes aktiviteteve të ndryshme.

Objektivi kryesorë i kësaj ditë është që njerëzit të vetëdijesohen për punën sociale.

Njerëzit që me dekada kanë qenë punëtorë socialë punën e tyre e vlerësojnë si mundësinë për të bërë botën një vend më të mirë, kënaqen me mundësin për të takuar njerëz të kategorive të ndryshme, duke ndihmuar fëmijët në nevojë dhe pa përkujdesje.

Ata vlerësojnë se punëtorët socialë do të nevojiten edhe më shumë kur të nisë të keqësohet situata ekonomike./KosovaPress/