Skandaloze: Gjyqtari i vdekur caktohet ta gjykojë një ndeshje

135

Futbolli nigerian është i njohur për dallaveret e mëdha që bën në kurdisjet e ndeshjeve. Se drejtuesve të Federatës Nigeriane u ka dalur gjithçka nga dora, tregon edhe ky rast qesharak.

Ndeshja e kësaj jave ndërmjet Warri dhe Giwa FC u caktua të gjykohej nga një gjyqtar që ka vdekur 3 muaj më parë.

Gjyqtari nigerian, Wale Akinsanya u cakua si gjyqtari kryesor i kësaj ndeshje. Federata Nigeriane në media e kuptoi se gjyqtari të cilën vetë e nderuan pas vdekjes kishte ndërruar jetë tre muaj më parë.