Si t’i bëni njerëzit t’ju pëlqejnë

173

Shumica e miqësive zhvillohen në një mënyrë aq natyrale sa që shpesh herë e harrojmë se si kanë nisur ato.

Megjithatë nëse doni të jeni një mik më i mirë apo të krijoni njohje të reja duhet të përpiqeni pak në fillim.

Për t’ju ndihmuar në këtë aspekt, Maggie Zhang ka sjellë për Independent 17 manovra psikologjike që njerëzit t’ju pëlqejnë menjëherë:

1-Kopjojini ata

2- Kaloni më shumë kohë me ta

3-Bejini komplimente

4-Duhet të jeni në humor të mirë

5-Bëhuni miq me miqtë e tyre

6-Mos komplimentoni gjatë gjithë kohës

7-Tregohuni të ngrohtë dhe përshtatuni

8- Zbuloni ndonjëherë të metat tuaja

9-Theksoni vlerat e përbashkëta

10- Prekini fizikisht

11-Buzëqeshni

12- Shikojeni personin tjetër siç ata duhet të shihen

13- Tregojini atyre një sekret

14- Prisni gjëra të mira nga njerëzit

15-Silluni sikur i pëlqenni

16-Tregoni sens humori

17-Lërini të flasin për veten e tyre