Si të zgjoheni të lumtur

161

 

A ju ka ndodhur qe te zgjoheni nga gjumi e te mos keni deshire te dilni nga shtrati e te ankoheni se nuk keni fjetur mire? Gjithe dita ju shkon huq e me fytyre te ngrisur.

Me poshte i keni disa gjera qe mund t’i beni per t’u zgjuar dhe per ta ngrysur diten i lumtur.

E qeshura

E qeshura nuk është vetëm ilaçi më  i mirë; është thirrja më e mirë. Nëse ju nuk mund të grumbulloni forcën për të qeshur, provoni duke menduar për diçka që ju bën të buzëqeshni.

Ajri i pastër dhe i freskët

Nëse jetoni afër ekuatorit atëherë rrezet e diellit natyrore janë shoku më i mirë. Ata prej nesh në veri të mëtejshëm ose në jug mund të shfrytëzojnë diellin herët në mëngjes gjatë muajve të verës, por duhet të kënaqen me dritë artificiale në dimër. Çfarëdo qoftë burimi i saj, duke e ekspozuar veten në dritë sa më shpejt që ju të dilni nga shtrati do të shkaktonte tendencë të natyrshme të trupit tuaj që te jeni të zgjuar dhe vigjilent.

Nëse ju jeni ndjerë ndonjëherë vërtetë i dehur, nuk ka asgjë si një frymë e ajrit të freskët për të pastruar kokën tuaj dhe mushkëritë tuaja. Nëse keni mundësi, shkoni për një shëtitje. Ftohti dhe temperaturat pak më të ftohta ju përgatitin që të zgjoheni më të kthjellët. Nëse ju nuk mund të dilni jashtë atëherë hapeni një dritare ose derë që të hyjë ajri i pastër.

Shpërblejeni veten

Një nga mënyrat më të mira për të bërë diçka që ju thjesht nuk ndjehen për ta bërë është krijimi i një nxitje të menjëhershme për ta bërë atë. Nëse ju i frikësoheni zërit të alarmit çdo mëngjes, planifikoni diçka emocionuese si shpërblim për bindjen ndaj thirrjes për të lënë shtratin. Ushqimi i preferuar  mund të jetë një nga shpërblimet ose një ushtrim fizik i preferuar apo zhytja në një banjë me shumë shkumë…ose çkado që juve ju pëlqen.

Flisni

Bisedoni me dikë. Këdo. Një nga mënyrat më të lehta për të filluar ditën është që të nisni një bisedë.

Bisedimi ju vë në funksion dëgjimin, interpretimin dhe duke folur e përgjigjur pyetjeve potenciale do të vëni në funksion të gjitha aktivitetet e trurit tuaj në mënyrë që të filloni ditën mbarë.