Si ta shkrijme mishin e ngrire, shpejt dhe shendetshem

426

Keni mish por e keni te ngrire ne frigorifer, e ju duhet ta shkrini shpejt.

Per te mos u vonuar, ndiqni keta hapa:

Merrni dy tenxhere metalike. Njërën kthejeni përmbys dhe vendosni qesen e mishit.
Sipër vendosini tenxheren tjetër të mbushur me ujë. Prisni 5-10 minuta (varet sa trashë është prerë mishi), dhe mishi do të jetë gati për t’u gatuar.

Si funksionon? Metalet janë një përcjellës i mirë i nxehtësisë dhe veçanërisht alumini është një përcjellës i mirë i nxehtësisë së ambientit, e cila mundëson në shkrirjen e shpejtë të mishit.
Pesha e ujit, duke ushtruar presion rrit sipërfaqen e kontaktit, kështu që përçohet më shumë nga nxehtësia e ambientit, e cila çon në një kohë më të shpejtë të shkrirjes.