Pse ka gunga në tastet F dhe J të tastierës së kompjuterit?

210

Nuk është e vërtetë se kjo gungat në tastet F dhe J janë për t’i ndihmuar personave të verbër të shtypin. Në fakt, ato jnë të dizajnuara për t’u ndihmuar përdoruesve për të gjetur tastet pa e ulur kokën.

Arsyeja pse vetëm këto taste kanë gunga është për t’i ndihmuar përdoruesve të vendosin duart në një pozicion optimal për të shtypur.

Me gishtat tuaj tregues mbi këto dy taste, në anën e majtë mbulohen tastet ASD dhe F  ndërsa në anën e djathtë mbulohen tastet J, K, L. Ndërkaq të dy gishtat e mëdhenj pushojnë në “space”.