‘Një nga goditjet më të jashtëzakonshme në histori’ – Heathcote prodhon magji në bilardo

928

Louis Heathcote bëri një nga goditjet më mahnitëse në historinë e bilardos gjatë një kualifikimi të Kampionatit Botëror kundër Ryan Day.

I zënë ngushtë nga topi i zi që ishte pothuajse i mbështetur në të bardhën, Heathcote nuk kishte zgjidhje tjetër përveçse të provonte një gjuajtje të zgjuar: dërgoi topin e bardhë që godiste në cepet e qosheve dhe duke e rrotulluar tryezë – shkoi drejt topit të verdhë, që ishte edhe objektivi i tij.

Jo vetëm që ishte një goditje e jashtëzakonshme nga Heathcote, por gjithashtu godit të verdhën që përfundoi në kuti – dhe e la atë të në pozitë përsosur në jeshile.

Edhe vetë Ronnie O’Sullivan nuk mund të bënte një goditje të veçantë, edhe nëse do ishte pjesërisht e pa menduar.

Ish-kampioni në bilardo Neal Foulds dhe komentatori Philip Studd nuk u besonin syve se çfarë kishin parë në ato momente.