Makushi ndjek dy çiklistët

1196

Sa i bukur, aq edhe i rrezikshëm. Çiklizmi, përveç sfidës për të qëndruar mbi dy rrota, apo frymës e muskujve që duhen për pedalim, mund të bëhet i rrezikshëm edhe për shkaqe krejt të papritura.

Një video në internet, e postuar nga Oleksiy Mishchenko, tregon momentin kur dy çiklistë po ndiqeshin me shpejtësi nga një struc në Afrikën e Jugut.

“Ishte e frikshme fillimisht, pasi dihet që këto kafshë mund të bëhen shpesh agresive. Mendova që do të rrëzohem nga momenti në moment, më shumë nga të qeshurat. Struci nuk e kishte aspak problem të na ndiqte ne me 50 kilometra në orë, madje edhe pa u djerësitur fare për këtë”, thotë Mishchenko.

Pas i ndoqi për më shumë se 1 minutë, struci vendos të tërhiqet dhe Mishchenko jep edhe arsyen e këtij vendimi.

“Ndoshta kërkoi që të impersiononte të dashurën e tij dhe me siguri që ja arriti qëllimit”, thotë ai.