Kuvendi i Kosovës mban sot seancë

117

Sot do të mbahet seanca e [arë e Kuvendit për këtë vit. Zgjedhja e Presidentit të vendit nuk është pjesë e agjendës. Të 22 pikat e paralajmaëruara në agjendë kanë të bëjnë kryesisht me projektligjet që lidhen me procesin e liberalizimit të vizave.

Ndërkaq, opozita, e vendosur për të pamundësuar mbajtjen e seancave, ka paralajmëruar bllokadë. Gjithashtu, në protestën e mbajtur më 17 shkurt, ku morën pjesë dhjetëra mijëra qytetarë,opozita ka thirrur sërisht protestë para Kuvendit në ora 10.  eot seanca e parë e vitit, opozita paralajmëron bllokadë. Opozita ka kërkuar dorëheqjen e qeverisë dhe shkuarjen në zgjedhje të parakohshme.