Karaxhiqi do të paraqesë ankesë për vendimin e Hagës

105

Njëri nga këshilltarët ligjorë të Radovan Karaxhiçit thotë se do të paraqesë një ankesë, pas dënimit me 40 vjet burgim ndaj ish-udhëheqësit ë serbëve të Bosnjës për gjenocid dhe krime të tjera, nga Gjykata e Hagës.

Juristi Peter Robinson thotë se Karaxhiq ka qenë i tronditur për shpalljen fajtor për drejtimin e mizorive serbe gjatë viteve 1992-95 në lutën e Bosnjës, raportojnë mediat e huaja, transmeton KosovaPress.

Kritik për dënimin e Karaxhiç kanë qenë edhe disa banorë të Beogradit, të cilët kanë shprehur mosbesimin e tyre në Gjykatën e Hagës.

Pensionisit Bosko Coliq deklaron se “ky është një vendim fashist!”. Ai shton se “nuk ka drejtësi dhe ai u dënua për asgjë”.