Jasharajt i bëjnë thirrje klasës politike për përgjegjësi e maturi

113

Në përvjetorin e Epopesë së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, familja Jashari i bënë thirrje për përgjegjësi e maturi klasës politike në Kosovë. Lulzim Jashari, djali i komandantit Adem Jashari, konsideron se 17 vjet pas luftës, Kosovës po i hapen plagë të panevojshme.

“Në një moment të caktuar, i madhi Sami Frashri do të thoshte: Gjithsecili është detyruar t’i shërbej atdheut të tij pa shpërblim. Nuk është për të qortuar edhe ai që i shërben atdheut të tij dhe shpërblehet. Por, nuk ka poshtërsi më të madhe sesa të vësh atdheun në rrezik për interesa personale. Andaj, i bëjmë thirrje klasës politike, për maturi e përgjegjësi ndaj shtetit të Kosovës. E themi me keqardhje që 17 vjet pas luftës Kosovës po i hapen plagë të panevojshme. Nuk është koha për krekosje e lavde. Nuk është koha t’i marrim Kosovës, por t’i japim asaj.Mos të shesim shpirtin për hirë të shijes së gojës. Për hirë te të pamurit të syrit dhe dhimbjeve të trupit. Nderi dhe lavdia u takon heronjve, dëshmorëve e martirëve. Ndërsa ne puna dhe detyra për shtet ndërtim”, tha ai.

Duke thënë se dita e sotme e përkujtimit të marsit, është ditë historike, Jashari tha se të gjallëve u mbetët të punojnë dhe sakrfikojnë më shumë, në mënyrë që të qojnë në vend amanetin e brezave. “Këtë askush nuk mund të na mohojë”, tha ai.

Këto komente, Jashari i bëri në akademië përkujtimore në Prishtinë, që u mbajt për nderë të rënies heroike të familjës Jashari në Prekaz./KosovaPress/.

– See more at: http://www.kosovapress.com/sq/nacionale/jasharajt-i-bejne-thirrje-klases-politike-per-pergjegjesi-e-maturi-66262/#sthash.sGWcpOBE.dpuf