Ja pse vendoset unaza e fejesës në dorën e majtë

277

Unaza e fejesës në ditët e sotshme është një simbol për ta shprehur dashurinë që një çift ka dhe për ta formalizuar aktin e fejesës.

Në kohën romake është besuar se gishti i unazës në dorën e majtë ka një damar i cili lidhet drejtpërdrejt me zemrën dhe kështu është vendosur që unazat e fejesës dhe martesës të vendosen në këtë gisht.

Kjo ka qenë simbolikë e një lidhje më të fuqishme mes një çifti.