Ja pse keqinterpretohen këto ikona (Foto Lajm)

167

Ikanot zënë një vend të rëdësishëm në komunikimin tonë të përditshëm përmes Viber dhe Messengerit. Ata të cilët po i përdorin ikonat, për të cilat në fakt nuk e dinë se çfarë do të thonë.

238070
Fytyrat e vogla të animuara kanë për qëllim të shfaqin emocionet ose një lloj të caktuar të veprimit, por jo rrallë herë ndodh që shpjegimi i dëshiruar të interpretohet në mënyrë krejtësisht të gabuar.

Sipas një studimi të fundit, njerëzit shpesh përdorin ikonat për të cilat nuk janë të sigurt se çfarë domethënie në fakt kanë. Ikonat ndryshojnë nga platforma në platformë, në varësi të rrjeteve sociale, Twitter, Instagram, Facebook, Snapchat, apo nga sistemi operativ i telefonave Android dhe iOS.

238071Një universitet në Minesota në studimin e realizuar vë në dukje se kur një përdorues i telefonit iPhone dërgon ikonën e buzëqeshjes së tensionuar në një telefon në Samsung, arrin me fytyrë të ndryshme të animuar.

Në fakt, janë detyruar që çdo ikonë ta vlerësojnë nga -5 deri në 5, që është nota më e ulët e ndjenjave negative.

238072