Ja pjesët e trupit që nuk duhet t’i kapni me duar

145

Kujdesi ndaj trupit është një proces i rëndësishëm për të gjithë. Ekzistojnë detaje të ndryshme që ju mbrojnë nga shumë probleme që mund të vijnë për trupin tuaj në raste të ndryshme. Një kujdes të veccantë ju duhet të kushtoni ndaj trupit nëse keni prerë thonjtë për një kohë të gjatë.

Sipas mjekëve pjesët e trupit me të cilat duhet të bëjmë kujdes në prekje janë:

  1. Kanali i veshit,
  2. Fytyra,
  3. Sytë,
  4. Hunda brenda,
  5. Lëkurë ndër thonj, dhe
  6. Goja.

Duart duhet të pastrohen sa më shpesh që të jetë e mundur. Pjesët më të ndjeshme të trupit që nuk duhet t’i prekni me duar, pasi mund t’i infektoni lehtësisht dhe të bartni ndonjë virus në trupin tuaj.