Gjithçka që duhet të dini për zonat erogjene të femrave

231

Përderisa gjenitalet janë të njohura si vende të kënaqësisë seksuale, zona tjera të trupit të njeriut kanë përqëndrim të lartë të mbaresave nervore, kështuqë janë veçanërisht të ndjeshme në prekje, presion apo vibrim. Këto të ashtuquajtura “zona erogjene” mund të kontribuojnë në nxitjen seksuale.

Sipas Monica Geller, ekzistojnë shtatë zona erotike në trupin e një femre. Megjithatë trupi i secilit njeri është i ndryshëm por në përgjithësi të gjithë pajtohen se cilat zona janë më të pëlqyeshme.

Identifikimi i zonave të ndryshme erotike gjithashtu mund të përmirësojë shëndetin seksual, disa hulumtime tregojnë se stimulimi i disa zonave mund të shkaktojë reagime të ndryshme në trup. Për shembull prekja e vaginës mund të lirojë hormonin e ndjenjës së mirë – prolaktin, ndërsa qafa e mitrës mund të kontrollojë tensionin e muskujve gjatë seksit.

Zonat erogjene në trupin e femrës

 1. Klitorisi
  Klitorisi është zone jashtzakonisht e ndjeshme. Hulumtimet tregojnë se stimulimi i klitorisit është mënyra më e shpejtë dhe më e lehtë që shumica e femrave të arrijnë orgazmë. Për shumicën e femrave funksionon shtypja dhe vibrimi, ndërsa tek disa të tjera vetëm prekja nuk ka gjithmonë të njejtin efekt.
 2. Vagina
  Keni ndëgjuar për pikën-G të kënaqësisë seksuale? Po, studiuesit nuk janë plotësisht ë sigurtë se ekzistonjë një e tillë. Pjesa e brendshme e vaginës përmban mbaresa nervore dhe femrat raportojnë se stimulimi i thellë i tyre i çon ato drejt orgazmës. Buzët e jashtme të vaginës, nga ana tjetër, kanë tendencë të ndjejnë prekjet e lehta.
 3. Qafa e mitrës
  Qafa e mitrës e vendosur në fund të uterusit, i ka fijet nervore për ndjesi të mirë. Në fakt, disa hulumtime tregojnë se vagina, klitorisi, qafa e mitrës të gjitha i përgjigjen veçe veç stimujve seksual.
 4. Goja dhe buzët
  Një studim i fundit ka zbuluar se puthja është më e rëndësishme në ndërtimin e marrëdhënieve se sa në nxitjen seksuale. Por, një studim tjetër sugjeron se shumica e femrave rangojnë buzët dhe gojën si zona të ndjeshme erotike. Kush thotë se nuk mund të jenë?
 5. Qafa
  Sipas një studimi të madh gjithpërfshirës të femrave, edhe qafa edhe pjesa e prapme e qafës janë ndër dhjetë zonat më erotike. Qafa është shumë e ndjeshme ndaj prekjeve të lehta.
 6. Gjinjtë dhe thimthat
  Gjinjtë nuk janë vetëm për paraqitje të mirë, ato luajnë rol edhe në nxitjen seksuale. Kjo rezulton se stimulimi i thimthave shkakton shkëndija në të njejtin rajon të trurit ku procesohen ndijimet nga klitorisi dhe vagina.
 7. Veshët
  Veshët janë super të ndjeshëm në prekje, ndoshta për shkak të një numri të madh të mbaresave nervore.