Foto/ Ja çfarë studiojnë miliarderët…

173

Akoma keni dyshime se çfarë do të studioni? Ndoshta mund t’ju ndihmojmë duke ju prezantuar studimin më të fundit mbi miliarderët.

Analiza më e fundit tregon se, në çfarë dege kanë mbaruar studimet njerëzit më të pasur të botës. Kjo analizë ka përfshirë 356 miliarderë të cilët kanë qenë në listën e 100 personave më të pasur të “Forbes” në 20 vitet e fundit.

Sigurisht që duke studiuar njërën nga këto degë, jo domosdoshmërisht do të bëheni të pasur, por kjo mund t’ju ndihmojë që të merrni një vendim nëse jeni përballë dy-tre zgjedhjeve.

10. Filozofi (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 4)

9. “Biznes” (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 5)

8. Matematikë (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 5)

7. Shkenca Kompjuterike (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 6)

6. Histori (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 7)

5. Shkenca – përfshirë Fizikën dhe Kiminë (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 8)

4. Juridik (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 15)

3. Ekonomi (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 36)

2. Biznes – përfshirë Administrim biznesi, Financa dhe Biznes ndërkombëtar (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 38)

1. Inxhinieri Elektrike (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 48)