Enver Hoxha në mesin e diktatorëve më brutalë të historisë

294

Bussines Insider ka sjellë disa nga diktatorët më brutalë të historisë që ka patur bota në periudha të ndryshme.

Këta persona kanë qeverisur vendin e tyre në mënyrë të hekurt dhe se kanë kryer krime të ndryshme kundër njerëzimit.

Carlos Manuel Aran, Guatemala

Dome Sztojay, Hungari 1944

Enver Hoxha, Shqipëri

Francisco Solano Lopez, Paraguay

Jorge Rafael Videla, Argjentinë

Josef Tiso, Sllovaki

Le Duan, Vietnam 1960-1986

Michael Micombero, Burundi 1966- 1976

Siad Barre, Somali 1969 – 1991

Yahya Khan, Pakistan 1969 – 1971