Ekspertet zbulojne se si mund t’u kthehet shikimi te verberve

205

Së fundmi ekspertët më të mirë të mjekësisë globale kanë dalë në një konkluzion mahnitës pasi të verberve, me anë të një operacioni, mund t’u kthehet shikimi.

Ekspertët thonë se shikimi vjen menjëherë pas injektimit te sy te nje lenteje. Nuk do të jetë e nevojshme që syri të kryejë tjetër ndërhyrje.

“Ky operacion ka rezultat për të gjithë të verbrit që kanë lindur të tillë jo që kanë humbur shikimin gjatë jetës”, thuhet raport.

Por disa studiues të tjerë thonë se ky injektim mund të shkaktojë probleme të mëdha tek fëmijët të cilët janë ende në zhvillim.

Rreth mbi 20 milionë njerëz në të gjithë botën janë të verbër dhe mezi po e presin këto ndërhyrje.