Deputetët e Listës Serbe mund te bojkotojne seancën

126
Sipas gazetes Novost, perfaqesuesit e Listes Serbe mund ta bojkotojne ose ta kerkojne shtyerjen e seances se sotme per zgjedhjen e presidentit te vendit. Ata kane pasur konsultime me partneret shqiptare te koaliciont dhe me Marko Gjuriqin, drejtorin e Zyres se Qeverise se Serbise per Kosoven, per te diskutuar hapat e metejme.
Lista serbe ka perjashtuar plotesisht mundesine qe te perkrahe ndonjerin nga kandidatet per president te vendit, HashimThacin apo Rafet Ramen.
Kryetari i Listës Serbe dhe shefi i grupit të saj parlamentar Slavko Simiq, pas takimit me Gjuriqin në Gorazhdec, ka thënë:
“Asnjë deputet yni nuk udhëhiqet me logjikën e interesit të vet. Vendimin do ta marrim në interes të popullit serb e me konsultime me Beogradin e edhe me partnerët e koalicionit”.