Beteja epike: Bualli vret luaneshën…

172

Ky është momenti heroik kur një buall erdhi për të shpëtuar një buallicen, e cila ishte sulmuar nga një tufë luaneshash.

Luanët fillimisht sulmuan këlyshin e bualleshës, por më pas kur mamaja u kthye për ta mbrojtur, rrethuan edhe atë.

Gjërat do shkonin shumë keq për të, po të mos ishte për një buall që u shkëput nga tufa dhe iu sul luaneshave.

Ai e goditi kaq fort një prej luaneshave, sa ajo humbi jetën dy ditë më vonë.

Fotot janë bërë nga Wim van den Heever.

Outnumbered: The female buffalo had stepped in to protect her calf from the hungry lionesses, but found herself under attack Come at me bro: The lionesses had initially stalked and injured a buffalo calf in Okavango Delta in BotswanaLaunch: The lionesses went after the calf and its mother as they grazed with the herd of buffaloTwo against one: After catching and injuring the young buffalo, the calf's mother came to its rescueBad move: Despite her heroic efforts to save her young one, the female buffalo soon found herself outnumbered as two lionesses attackedFutile fight: The buffalo was attacked several times by the hungry lionesses before she was 'saved'Struggle: One of the lionesses jumps into the back of the buffalo as other animals watch onSaving grace: In a dramatic turn of events, a protective macho buffalo steps in, scaring the lions away from the femaleTime to go: The lioness appears to realise that the tables have turned as she makes a run for itHit: The male buffalo charges at the lioness, mauling it with its horns, and dragging it in the mudYa filthy animal: One of the lionesses emerges from the water covered in mud and injuries