Bashkimi i jep fund aventurës në Ligën Ballkanike

123

Bashkimi ka zhvilluar ndeshjen e pestë kundër Mornarit të Malit të Zi, duke pësuar humbje me rezultat 74-80 dhe duke i dhënë fund shpresës për kalimin në gjysmëfinale.

Prizrenasit e nisën takimin më mirë duke e mbyllur çerekun e parë me epërsi prej një pikë 22-21.

Edhe çereku i dyte ishte më i mirë, pro loja vazhdoi të jetë e barabartë.

Pjesën e parë Bashkimi e mbylli me epërsi prej dy pikës, 46-44.

Në këtë pjesëlojë për prizrenasit u paraqitën mirë Antabia Waller dhe Theron Bussey III.

Edhe pjesa dytë fillojë më një luftë për çdo top dhe rezultati ishte gjatë gjithë kohë shumë i ngushtë.

Malazezët arritën që qyrekun e tretë ta mbyllin me barazim 14-14, i cili ishte njëherit çereku me më pak pikë të shënuara, shkruan telegrafi.

Çereku i fundit dhe vendimtar nisi keq për Bashkimin, pasi Mornari mori epërsinë (68-69) kur ishin edhe 3:30 drejt fundit. Në fund malazezët fituan me rezultat 74-80.

Për Bashkimin më të mirët ishin Antabia Waller (19 pikë), Rokas Uzas(20 pikë) dhe Theron Bussey III (16 pikë).

Lamont Jones shënoi 24 pikë dhe Robert Sampson 14 pikë për Mornarin në këtë fitore që tashëm e ofron me gjysmëfinalen.