Audi S8, makina më e shpejtë në botë

261

Audi ka gati modelin më të fundit S8 Talladega RS8 i cili pritet që të prezantohet në Geneva Motor Show. Kjo është makina më e fuqishme në botë MTM S8(Sedan) e cila është maskuar, dhe është ndërtuar me porosi për aerodinamik, e cila përmirëson stabilitetin në shpejtësi të lartë.

Audi S8 ka një motor biturbo 4.0L V8, ky motor është i aftë për të prodhuar 802 kuaj fuqi (590 kilovat). Fuqia vazhdon të kanalizohen në sistemin “quattro” ku fuqia shpërndahet në të gjitha rrotat me ndihmën e një transmision automatik me tetë shpejtësi.

Audi S8 është i aftë për të arritur nga 0 deri në 100 km/h për në vetëm 3.1 sekonda, ndërsa 0-124 mph (0-200 km/h) është arritur në më pak se 10 sekonda.

Audi përmend udhëtimin nga 0 deri në 186 mph (300 km/h) ku është kryer në më pak se 29 sekonda para se MTM S8 Talladega R të arrijë shpejtësinë maksimale në 217 mph (350 kmh).

Automjeti do të prezantohet të martën në Geneva Motor Shoë 2016, Audi S8Talladega R kushton 242.962 dollarë. /albeu.com/