8 futbollistë të cilët e festojnë Ditën e Librit

135

23 prilli është përzgjedhur të jetë Dita e Librit pasi në vete ngërthen dhe bartë një datë simbolike, në të cilën janë shuar dy kolosët e letërsisë botërore: Shekspiri në Angli dhe Miguel de Servantes në Spanjë.

Gazeta Sheshi, ju sjell disa nga tetë futbollistë të cilët janë të lidhur ngushtë me librin për një apo më shumë arsye:

1. Mund të jetë një libër i thjeshtë klubi në të cilën janë të shënuara datat historike, mirëpo dashuria dhe pasioni për të nuk zhduket asnjëherë.

1.ney
2. Ndoshta mund të jesh i detyruar të fillosh të lexosh edhe njëher gjithë librat e fëmijërisë për shkak se duhet ti kontrollosh detyrat e të birit.

2.roni
3. Athletic Bilbao promovoi librin e historisë, për të cilën duket së më të interesuarit për ta lexuar janë vetë futbollistët.

3.athletic4. Mund të jetë vetëm një foto për një kampanjë promovuese apo një publicitet i ngjajshëm, mirëpo Iniesta është i lidhur me librin ashtu siç është i lidhur me topin.

4.Iniesta5. Balotelli mund të jetë shumë arrogant brenda fushës së lojës, mirëpo jashtë saj është një tjetër njeri. Në bazë të këtij imazhi duket të ketë lexuar autobiografinë e Zlatan Ibrahimovic-it.

5.Balotelli6. Mund të ketë botuar librin autobiografik, mirëpo Zlatan Ibrahimovic duket të jetë inspiruar nga futbollisti i tij i preferuar Ronaldo (braziliani)

6.ibra7. Për dallim nga të tjerët Abidal preferon të lexojë librat e fesë.

7.abidal8. Ndërkohë Arda Turan-it i intereson të lexojë vetëm autobiografinë e tij.

8.arda/Gazeta Sheshi/