20 njerëzit më të pasur në botë

505
Revista Forbes ka publikuar pasurinë e 20 njerëzve më të pasur në planet, e cila ka rënë me më shumë se 70 miliardë pas krizës globale ekonomike.

Humbësi i madh është manjati i “Telekom”-it, meksikani Karlos Slim. Renditja më e fundit e “Forbes” tregon se elita e botës është tronditur ndjeshëm vitin që lamë pas.

Në total pasuria 20 miliarderëve ka rënë në një vit nga 899 miliardë dollarë në 927 miliardë dhe numri i miliarderëve në botë ka rënë nga një rekord 1,826 në 2015 në 1,810.

Është hera e parë që numri i miliarderëve ka rënë për 7 vite dhe e para për 20 më të pasurit që nga 2012.

Lista e meshkujve më të pasur në botë:

  1. Bill Gates

2. Amancio Ortega

3. Warren Buffet

4. Carlos Slim

5. Jeff Bezos

6. Mark Zuckerberg

7. Larry Ellison

8. Michael Bloomberg

9. Charles Koch

10. David Koch

Lista e femrave më të pasura në botë:

  1. Liliane Betterncourt

2. Alice Walton

3. Jacqueline Mars

4. Maria Franca Fissolo

5. Susanne Klatten

6. Laurene Powell Jobs

7. Abigail Johnson

8. Charlene de Carvalho Heineken

9. Iris Fontbona

10. Massimiliana Landini Aleotti