​Sot, Dita Ndërkombëtare për Vetëdijesim ndaj Minave

225

Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Vetëdijesimit ndaj Minave, në botë organizohen aktivitete të ndryshme që kanë për qëllim ndërgjegjësimin e njerëzve rreth minave tokësore dhe rreziqet që vijnë nga to.

Këtë ditë, OKB-ja e ka shpallur më 8 dhjetor të vitit 2005 dhe ajo ka nisur të aplikohet për herë të parë më 4 prill, 2006.

Ajo bën thirrje për përpjekje të vazhdueshme nga shtetet, me ndihmën e OKB-së dhe organizatave përkatëse, për të ndihmuar në krijimin dhe zhvillimin e kapaciteteve të veprimit ndaj minave, në vendet ku minat dhe mbetjet eksplozive të luftës përbëjnë rrezik serioz për sigurinë dhe shëndetin e njerëzve.

– See more at: http://www.kosovapress.com/sq/nacionale/sot-dita-nderkombetare-per-vetedijesim-ndaj-minave-68944/#sthash.ju38VF63.dpuf