Zbulim i shumëpritur për kancerin (VIDEO)

Një analizë gjaku mund të detektojë kancerin shumë kohë më parë shfaqjes së simptomave. Ky mund të jetë zbulimi që mund të shpetojë mijëra jetë. Duke u detektuar herët , trajtimi mund të jetë më efektiv dhe të shenjestrojë kancerin para përhapjes.

Studimi i bërë ne Swansea University Medical School analizoi 300 paciente me shenja pre-kancerogjene apo me kancer ezofagal dhe doli në këtë konkluzion pasi analiza detekton ndryshime në qelizat e kuqe te gjakut kur kanceri është prezent.