Thaçi në Hagë do të mbajë ligjëratë për të ardhmen e Kosovës

137

Presidenti i zgjedhur, Hashim Thaçi, nesër do të udhëtojë drejt kryeqytetit holandez Hagës, për të mbajtur një ligjëratë në “Institutin e Hagës për Drejtësi Globale” me temën “Kosova: të punosh për të ardhmen”.

Sipas njoftimit, të këtij instituti Thaçi i cili do ta marrë zyrtarisht postin e Presidentit më 7 prill, do të diskutojë për arritjet e në ndërtimin e paqes dhe stabilitetin në rajon, përfshirë procesin e normalizimin të marrëdhënieve me Serbinë, rolin e Kosovës si partner i bashkësisë ndërkombëtare në promovimin e pajtimit dhe mirëkuptimit ndër etnik dhe për zhvillimet aktuale që kanë të bëjnë me krizën e refugjatëve në Lindjen e Mesme.