Stadiumi nga ish-Jugosllavia: Gjenden 12,600 granata të pashpërthyera pranë tij

Një histori e pabesueshme nga Maqedonia e Veriut, ku tifozët e futbollit kanë brohoritur për Pelisterin nga viti 1937 në stadiumin e vendosur pranë 12,600 granatave të pashpërthyera.

Mediat lokale njoftojnë se ushtria maqedonase në Manastir filloi çmontimin e pajisjeve shpërthyese nga Lufta e Parë botërore, gjetur në afërsi të stadiumit “Tumbe Kafe”.

Në vitin 1916, ushtria serbe hyri në Manastir dhe shumë municione të mbetura kanë lufta ishin aty.

Granatat e gjetura pranë stadiumit këtë muaj peshojnë 90 ton dhe ushtria maqedonase gradualisht do t’i shkatërrojë ato.