Sponsorët në fanella, ja 10 klubet që fitojnë më shumë (FOTO LAJM)

364

Futbolli dhe ekonomia nuk mund të ndahen nga njëra-tjetrën dhe shkojnë sinkron. Sponsorizimet janë po aq të rëndësishëm sa lojtarët, pasi në fakt nga aty vjen një përftim i konsiderueshëm vjetor.

Disa skuadra të mëdha kanë lidhur marrëveshje me kompani të fuqishme duke u rezervuar një hapësirë në pjesën e përparme në fanellë, për të përfituar shifra të frikshme.

Më poshtë keni një renditje të 10 ekipeve që sponsorizohen në shifra më të larta, teksa ka ekipe që fitojnë edhe më shumë se pjesëmarrja në Champions.

10. Juventus – Jeep (17 milionë Euro)
9. PSG – Fly Emirates (28 milionë euro)
8. Real Madrid – Fly Emirates (30 milionë euro)
7. Barcelona – Qatar Airways (33.5 milionë euro)6. Liverpool – Standard Chartered (35 milionë Euro)5. Bayern Monaco – Telekom (35 milionë Euro)4. Arsenal – Fly Emirates (37 milionë euro)3. Manchester City – Etihad Airways (44 milionë Euro)2. Chelsea – Gomat Yokohama (55 milionë Euro)1. Manchester United – Chevrolet (70 milionë Euro)