Shkencëtarët zbulojnë kurën e autizmit. Ja çfarë është ajo (FOTO)

Sëmundja e autizmit është një ndër sëmundjet më të rrezikshme, e cila ka të bëjë me zhvillimin jo normal të trurit të fëmijës. Mirëpo shkenca po evolon dita ditës, dhe zbulimi i fundit i shkencëtarëve, konisiston në shërimin e autizmit. Bëhet fjalë për një spraj që hidhet në hundë, e cila i lejon individët me këtë sëmundje të bëhen më aktivë, dhe ka shfaqur rezultate të pabesueshme në provat deri tani.

Profesor Adam GUASTELLA nga “University of Braind and Mind Centre” në Sydney, i cili është duke udhëqehur këtë studim, ka thënë se eksperimentet e bëra kanë rezultuar shumë pozitive.

Personat të cilët kanë marrë pjesë në eksperiment, duket se kanë pasur rezultate përmisuese.  Personat të cilët kanë marrë pjesë në eksperiment, duket se kanë pasur rezultate përmisuese. “Llojet e rezultateve që ne kemi në eksperimentet tona, u sugjerojnë fëmijëve të tregojnë më shumë përgjegjshmëri dhe ndërgjegjësimin e informative të rëndësishme sociale në një marrëdhënie”, është shprehur Adam.

Mendohet se kjo kurë, do të trajtojë ankthin, dhe problemet e tjera neuorologjike dhe thuhet se do të përdoret brenda 5 vjetësh.