Shikoni se çfarë vendimi mund të marrë kundërshtari i Kosovës

182

Ukraina dhe Rusia mbeten ende në luftë me njëra-tjetrën, edhe pse tensioni mund të jetë shuar pak së fundmi. Qeveria e Kievit, por edhe federata vendase po diskuton një vendim drastik për të marrë në lidhje me faktin se Botërori i ardhshëm i futbollit do të zhvillohet në Rusi, në vitin 2018.

“Pala ukrainase ka dyshime të mëdha se tensioni me Rusinë do të shuhet brenda datës së fillimit të këtij eventi. Për këtë arsye, funksionarët e sportit ukrainas po punojnë për një opsion mbi të cilin vendi të heqë dorë me vullnet të plotë, për të bojkotuar Kupën e Botës 2018, gjithmonë nëse kjo kombëtare do të arrijë të kualifikohet”, nënvizoi një burim brenda federatës për gazetën “Izvestia”.

Në këto eliminatore, Ukraina ka përfunduar në grup me Kosovën, Finlandën, Islandën, Kroacinë dhe Turqinë. Ndërkohë, Rusia, si vend organizator, është kualifikuar automatikisht në fazën finale.