Sa ngjyra mund t’i shihni?

1007
Vetëm 1 në 4 persona mund t’i shohin të gjitha ngjyrat në këtë foto. Po ju sa mund t’i shihni?
A e dini se rreth 75% e njerëzve nuk mund t’i shohin të gjitha ngjyrat?

Se sa ngjyra i shihni, varet nga ajo se sa konë i përmban syri juaj. Ky test i thjeshtë do t’ju tregojë se sa mirë i dalloni ngjyrat. Numëroni sa ngjyra mund t’i shihni në spektrin më sipër. Filloni.

Sa ngjyra i numëruat?

Nëse keni parë më pak se 20, ju jeni dikromat. Kjo do të thotë se ju keni dy lloje të konëve në syrin tuaj. 25% e njerëzve janë dikromat. Edhe qentë janë dikromatë, gjithashtu.

Nëse keni parë 20 deri 30 ngjyra, ju jeni trekromat. Trekromatët janë në gjendje të shohin ngjyrëat e purpurta, të kaltërta, të gjelbërta dhe të kuqe. 50% e njerëzve janë trekromatë.

Nëse keni parë 32-39 ngjyra, ju jeni tetrakromat. Ju keni katër lloje të konëve në syrin tuaj. Ngjyra e verdhë mund t’ju duket irrituese dhe nuk e vishni. 25% e njerëzve janë tetrakromatë.

Nëse keni numëruar më shumë se 39 ngjyra, numëroni prapë, për shkak se janë vetëm 39 ngjyra në spektër. Por, me gjasë jeni tetrakromat.