Sa do te deshironit te zgjaste marredhenia seksuale

146

Per te pare se sa na zgjat seksi e sa do te deshironim te na zgjaste ne realitet, eshte kryer nje anketim ne Amerike. Anketimi është kryer nga Kristen Mark, drejtoreshë e ‘Sexual Health Promotion Lab’ në Universitetin e Kentucky, dhe i ka përfshirë më shumë se 14,400 përgjigje nga meshkuj dhe femra.

Anketimi ka treguar se edhe meshkujt edhe femrat kishin dëshiruar që seksi të zgjase dyfish më shumë sesa qe zgjat ne realitet.

Mesatarisht, meshkujt kishin raportuar se seksi ju zgjatë 10 minuta, mirëpo kishin dëshiruar që të ju zgjaste 20 minuta, gje me te cilen jane pajtuar edhe femrat.

Sipas Fusion, seksi mesatarisht zgjat 3 deri 8 minuta, por një studim i vitit 2008 kishte zbuluar se seksi i ‘dëshirueshëm’ duhet të zgjatë rreth 13 minuta.

Ekipi i Mark kanë zbuluar se 55% e femrave kanë shtirur një orgazëm, e gjithashtu edhe 30.7% e meshkujve.