Rritet kërkesa e qytetarëve për kredi

Drejtori i Shoqatës së Bankave të Kosovës, Petrit Balija, ka thënë se dhënia e kredive nga bankat komerciale në Kosovë ka shënuar ngritjen më të lartë – prej 8.6% – karshi tre vjetëve të fundit.

Kjo ka ndodhur në saje të uljes së normave të interesit në kredi, si dhe të konkurrencës në tregun bankar, ka thënë Balija.

Ndërsa, drejtori i STRAS-it, Ibrahim Rexhepi, ka deklaruar se rritja e kërkesës për kredi ka ardhur si rrjedhojë e uljes së normave të interesit.