Pse meshkujt e kanë hundën më të madhe se femrat

196

Hunda e njeriut mund të ketë formë dhe madhësi të ndryshme por është një karakteristikë e përbashkët – hunda e meshkujve është më e madhe se ajo e femrave.

Si edhe për shumë gjëra, edhe për këtë është bërë një studim. Universiteti i Ioëa=s në SHBA, ka konstatuar se hunda e meshkujve është mesatarisht 10% më e madhe se hunda e femrave. Shkencëtarët supozojnë se kjo është rezultat i dallimeve gjinore, dhe kjo fillon që në moshën 11 vjeqare. Fiziologjikisht mashkullit fillon t’i zhvillohet më shumë masa muskulare përderisa femrave ajo yndyrore, gjë që si rezultat ka një hundë më të madhe tek meshkujt.