Pse ekziston ai xhepi i vogel perpara ne farmerka

432

Xhepat shpesh mund te jene fatkeqesia me e madhe e modes. Bile femrat i acaron ideja e xhepave false qe nganjehere i shtohen pantollonave, palltove, fundave e kemishave.

Por, per farmerkat, xhepat jane standarde per te dy gjinite. Farmerkat kane dy xhepa perpara dhe dy xhepa prapa.

Por, kane edhe nje xhep te cuditshem te vogel ne njerin nga xhepat e perparme, i cili ne farmerka ka ekzistuar perpara se te lindnin smartphonat. Eshte shume i vogel per t’u shfrytezuar per ndonje gje te madhe.

Atehere per cfare eshte?

Ekspertet e tekstilit kane kerkuar te gjejne kete sekret.

Njera nga “kerkueset”, Renata Janoskova, e ka cituar Levi Straus, brandin e famshem amerikan te farmerkave, i cili ka thene se e di sekretin.

Sipas saj, xhepi i vogel eshte “xhepi i ores”, pasi qe eshte aq i vogel sa vetem oren mund ta ze.

Arsyeja qendron ne nevojen qe kaubojet kane pasur per t’i gjetur nje vend ores.

“Ne vitet 1800 kaubpjet i mbanin orat e tyre me zingjire te lidhura rreth belit Per t’i ruajtur qe te mos thyhen, Levi Strauss ka krijuar kete xhep te vogel ne te cilin kaubojet do te mund te fusnin oren”.

Ms Janoskova expaned on this, explaining that Levis introduced the pockets to cater for cowboys pocket watches.