Problemet te cilat mund t’i zbutni me lengun e turshive

171

Lëngu i turshive është i mbushur me elektrolitet dhe probiotikët që trupat tanë kërkojnë. Hidhini nje sy perfitimeve te meposhtme perpara se te vendosni ta hidhni:

Zvogëlon dëmtimet e muskujve
Lëngu i turshive është një zgjidhje e shkëlqyer për dhimbjet e muskujve. Organet tona djersisin gjate stervitjeve dhe kjo shkakton një çekuilibër në nivelin e natriumit dhe kaliumit, duke sjellë kështu dëmtim të muskujve. Lëngu i turshive ka përparësi të jashtëzakonshme ndaj ujit sa i perket qetesimit te muskujve.

Rrit energjinë nëse konsumohet para stërvitjes
Ekspertët e shëndetësisë thonë se lëngjet e pasura me sodium, të tilla si lëngu i turshive, mund të përmirësojnë termoregulacionim dhe performancën sportive.

Për të parandaluar çdo shqetësim të mundshëm në stomak, sigurohuni të pini lëng turshi disa orë përpara se një seance stërvitje dhe balancojeni me shumë ujë.

Redukton urthin
Lëngu i turshive mund të jetë një qasje e pabesueshme në qetësimin e urthut, siç tregohet nga Farmacistët e Shëndetësisë. Prania e acidit në lëng i mundëson trupit të njeriut të absorbojë vitamina dhe ushqyes të mirë.