Nuk ka azil per kosovaret ne Holande

157

25 perqind te te gjitha kerkesave per azil te parashtruar ne vitin 2016 vijne nga vendet si Serbia, Kosova dhe Shqiperia, kane thene sot Sherbimet e Migrimit te Holandes. Numri total i kerkesave te parashtruara deri me tani eshte 4400.

Por, Holanda konsideron se keto jane vende te sigurta, prandaj nuk do te kene te drejten e azilit.

Vitin e kaluar, rreth 59 mijë emigrantë kishin aplikuar për azil në Holandë, një shtet ky i vogël e me popullsi të dendur, prej 17 milionë banorëve.

Përderisa Holanda po kërkon mënyra për t’u përballur me fluksin, emigrantët nga vendet e sigurta tani po refuzohen më me shpejtësi dhe nuk po lejohen më që t’i presin vendimet për ankesa në këtë shtet, dhe ata duhet të largohen menjëherë.