Nga Kulla Eifel tek Piramida e Gizës në Egjipt: Sa do të kushtonin nëse do i ndërtonim sot këto monumente? (Foto)

E keni menduar ndonjëherë sesa do të kushtonte sot rikrijimi i disa prej monumenteve turistike më të njohura në botë?

Portali “HomeAdvisor” ka analizuar shtatë objekte të tilla, të cilat janë shndërruar në simbole të pazëvendësueshme të qyteteve të ndryshme.

Për të kuptuar koston e ndërtimit, “HomeAdvisor” ka marrë parasysh inflacionin, koston e punës dhe materialin që është përdorur.

Sigurisht që do të befasoheni kur të mësoni se sa do të kushtonte sot ndërtimi i këtyre monumenteve.

1. Big Ben, Londër

b1

Koha që mori për tu ndërtuar: 1 muaj

Kostoja origjinale: 392 000 dollarë

Sa do të kushtonte sot: 222 000 dollarë

2. Statuja e Lirisë

b2

Koha që morri për tu ndërtuar: 9 vjet

Kostoja origjinale: më shumë se 10 milion dollarë

Sa do të kushtonte sot: 1,283, 000 dollarë

3. Statuja në Brazil “Christ the Redeemer”

b3

Koha që mori për tu ndërtuar: 5 vjet

Kostoja origjinale: 250,000 dollarë

Sa do të kushtonte sot: 1,456, 000 dollarë

4. Kulla Eifel, Paris

b4

Koha që mori për tu ndërtuar: 2 vjet

Kostoja origjinale: 36 milion dollarë

Sa do të kushtonte sot: 31,184, 000 dollarë

5. Koloseu, Romë

b5

Koha që mori për tu ndërtuar: 10 vjet

Kostoja origjinale: Dhuruar nga dinastia Flavian në vitin 80 pas erës sonë

Sa do të kushtonte sot: 380,000,000 dollarë

6. Piramida e Gizës, Egjipt

b6

Koha që mori për tu ndërtuar: rreth 30 vjet

Kostoja origjinale: –

Sa do të kushtonte sot: 878,250,000 dollarë

7. Kulla e anuar e Pizës

b7

Koha që morri për tu ndërtuar: më shumë se 800 vjet

Kostoja origjinale: –

Sa do të kushtonte sot: 4,100,000 dollarë