Majlinda ka siguruar 60 mijë euro, por mësojeni shumën në rast se fiton në finale

421

Majlinda Kelmendi ka arritur në finalen e madhe të Lojërave Olimpike. Por, tashmë ajo e ka siguruar medaljen e agjentë, edhe pse kapaciteti i saj dhe siguria e treguar nuk lënë shumë dyshime se ajo do të stoliset me medaljen e artë.

Dhe, nëse, edhe pse nuk i dëshirojmë humbje në finale, Majlinda fiton të artën, atëherë shteti i Kosovës asaj ia siguron 60 mijë euro shpërblim, transmeton lajmi.net.

Shpërblimet shtetërore për sportistët që fitojnë medalje në gara zyrtare ndërkombëtare janë si vijon:

Lojërat Olimpike

Rekordi Olimpik – 200 mijë euro

Medalja e artë olimpike – 100 mijë euro

Medalja e argjendtë – 60 mijë euro

Medalja e bronztë – 40 mijë euro