Kujdes! Parfumi mund të dëmtojë rëndë shëndetin

231

Parfumet janë pjesa më e dëshiruar pothuajse për të gjithë ne… Ata mund të bartin aroma të këndshme e që na bëjnë më të lehtë prezencën në ndonjë vend adekuat, pavarësisht a është ndonjë aheng apo vetëm takim pune, dashurie etj.

Patjetër që një parfum mund të ketë një aromë të mrekullueshme, por jo edhe aq sa një parfum të mund të na shkaktojë dëme shëndetësore.

Dicka të tillë vërtetuan studiuesit në Washington, kur analizuan procesin e shpërndarjes së një parfumi tek ata të cilët i’u shkaktohet dhimbje koke, menjëherë posa ndjejnë një aromë të tillë.

Studimet rezultuan deri në atë pikë sa që, u kuptua se ekziston një listë e gjerë e parfumeve të markave të njohura, që përmbajnë përbërës të dëmshëm për shëndetin e meshkujve, duke bërë që diçka e tillë të dëmtojë spermën.

Parfumet me përbërës të dëmshëm mund të shkaktojnë përçarje poashtu edhe tek hormone të cilat mund të përcillen pastaj dhe disa lloje sëmundjesh si, kanceri në gjëndrat tiroide, sjellin obezitetin, diabetin, e shumë probleme të tjera të rënda shëndetësore, duke mos anashkaluar edhe alergjitë.