Kujdes, nga sot nisin dënimet e ashpra të policisë

212
Nga sot hynë në fuqi ligji i ri për rregullat e trafikut rrugor në Kosovë, i cili parasheh gjoba të ashpërta si për shoferët ashtu edhe për këmbësorët që thejnë rregullat e komunikacionit.

Me këtë ligj janë përcaktuar rregullat e reja për shoferë, këmbësorë dhe për pjesëmarrësit tjerë në trafik, sistemi i pikëve negative, marrja e përkohshme përkatësisht anulimi i patentë shoferit, përdorimi i rripit të sigurisë sipas standardeve të Direktivave Evropiane, Kontrollimi mobil i rregullsisë teknike të automjetit, mbrojtja e ambientit etj

Në ministrinë presin që ligji të kontribuojë në parandalimin e aksidenteve. Përfaqësues të kësaj ministrie kanë thënë se nëse dënimet paguhen 6 ditë, atëherë do të kenë 50 përqind zbritje.