Kujdes nga mikrovala! Ja pse e dëmton shëndetin tuaj…

194

Mikrovala mund të jetë një lehtësim dhe një mënyrë e shpejtë për të ngrohur ushqimin tuaj pas një dite të gjatë në punë, por ekspertët thonë se ushqimet e mikrovalës mund të jenë të dëmshme për shëndetin.

Rick Hay, një nutricionist dhe ekspert i humbjes së peshës në ‘lilysoutternutrition.com’, ka zbuluar saktë se çfarë i bën ushqimi i mikrovalës trupit tuaj.

Rick thotë se, përbërës të ndryshëm karcinogjenik lëshohen nga plastika në mikrovalë, të cilën e përdorim për të ngrohur ushqim në një mikrovalë.

“Këto toksina hyjnë në ushqim, dhe duke e ngrënë ushqimin, ato hyjnë në trupin tuaj”,- shpjegoi ai.

“Toksinat shtesë vendosin një presion shtesë në sistemin tuaj imun dhe të tretjes. Ato mund të kenë një efekt të keq në fertilitet, balancë të hormoneve, shtypje të gjakut, shëndet kardio-vaskular, disponim dhe epsh gjithashtu”,- shtoi ai.

Sa më shumë që e përdorni mikrovalën, aq më shumë do t’u ekspozoheni këtyre përbërësve të dëmshëm.