Kosova shpërbleu Majlindën më shumë se Amerika medalistët e vet të artë (Video)

156

Majlinda Kelmendi bëri historinë duke fituar medaljen e artë në Lojërat Olimpike ‘Rio 2016’.

Për këtë medalje të artë me plot meritë shteti i Kosovës e ka shpërblyer Majlinda Kelmendin me 100 mijë euro.

Ndërkohë trajneri i Majlindës, Driton Kuka ka fituar 50 mijë euro nga Kosova.

Por një gjë interesante ka ndodhur, pasi Kosova ka shpërblyer medljisten e sajë më shumë se Amerika e cila ka dhënë 25 mijë euro sportistëve për medaljen e artë.

Por ka vende që kanë shpërblyer edhe me shuma më të mëdha se Kosova medajlistët e tyre.

Në videon e mëposhtme i shihni të gjitha shtetet dhe shumën që i kanë ndarë sportistëve të tyre për medaljet e arit.

How Much Do Olympians Get Paid for Gold Medals

For an American in Rio, a gold will get ya $25K.

Posted by Esquire on Friday, August 19, 2016