Keto gjera ndoshta nuk i dini

162

Jeta është e mbushur me kuriozitete dhe çdo ditë të mësuarit për fakte të pazakonta në botën tonë, e bënë edhe më interesante.

Ja disa nga faktet shkencërisht të provuara që edhe mund të ju çudisin:

1. A e dini se pemët në të vërtetë rriten nga ndikimi i ajrit, e jo i tokës?
Edhe pse pemët marrin disa minerale nga toka, dioksidi i karbonit nga ajri shkon në pemë dhe me ndihmën e diellit heq oksigjenin. Kjo i shtohet karbonit që është merr nga uji për të krijuar substancën e pemës.

2. Ka më shumë yje në gjithësinë e dukshme, se gjithë grimcat e rërës në të gjitha plazhet e Tokës.

3. Trupi juaj është vazhdimisht duke zëvendësuar qelizat e tij. Çdo 10 vjet tërë trupi i njeriut i zëvendëson vetë ato. Çdo atom në trupin tuaj del të jetë ndryshe nga një dekadë më parë, do të thotë që jo shumë gjëra ju mbesin të njëjta në trupin tuaj nga 10 vjet më parë.

4. Pijet alkoolike përmbajnë të 13 mineralet e nevojshme për të mbështetur jetën e njeriut. Ndërsa rreth një për qind e popullsisë së botës është i dehur në çdo moment.

5. Dragonjtë Iguanas, Koalas dhe Komodo janë të vetmet gjallesa në tokë që kanë nga dy penise, ndërsa një kangur femër ka tre vagjina.

Shpresojmë që përveç se mësuat diçka të re, këto kuriozitete të ju kenë bërë të qeshni, sepse një buzëqeshje e juaja stimulon të njëjtën pjesë të trurit e cila në kthim e rrit endorfinën, qeliza e cila stimulon lumturinë tek njerëzit.