Ja çfarë i ndodh shëndetit tuaj nëse punoni natën

178
Thuhet se kohën e gjumit natën nuk e zëvendëson ai i ditës.
Shëndeti është ai që rrezikohet më shumë, bazuar nga Massachusetts Institute of Technology në Boston. Kjo gjë lidhet me  mekanizmin rritjes së qelizave të kontrolluara nga dy gjene të njohura si Bmal1 dhe Per2. Ata veçojnë se është drita që rreh retinën e syrit dhe dërgon një sinjal në tru, ku qëndrojnë ingranazhet e orës biologjike që më pas japin reagime në disa pjesë të trupit.
Drita e ndezur është si një pulsant që zeron orën natyrale të njeriut dhe kur ky sinjal humbet, ikën  edhe ritmi natyral në të gjitha njësitë e organizmit të njeriut. Prandaj, mundohuni të rregulloni sistemin tuaj të gjumit dhe evitoni punën gjatë natës.
Tregoni kujdes, ndaj shëndetit tuaj, sepse puna pret!